arama

Facebook video

Facebook video
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • admin
  • Oyla
    Loading...

Facebook video izle

Video konusu gerçekten internet alanında fazlasıyla önemli bir yer edinmiştir. Dünyanın en büyük sosyal ağlarından biri olan Facebook sayfa yapılarında radikal bir değişikliğe gitti. Sosyal arkadaşlık sitesi Facebook kendini yeniledi. Artık giriş sayfasında, arkadaşlarınızın eylemlerini gerçek zamanlı olarak görebileceksiniz. Sosyal ağın planları arasında tasarımı yenileyerek, kullanıcılara daha fazla seçeneği gerçek zamanlı olarak sunmak yer alıyor. Yalnız şu da var ki; Facebook artık telif hakkı konusunda çok hassas. Telif hakkı olan video klipler, çok fazla video yüklemesi yapan kullanıcılar veya yüklediği video için şikayet almış olan kullanıcıların videoları gözlerinin yaşına bakmadan direk olarak siliniyor veya onaylanmıyor. Eğer bir kere telif hakkı ihlali almışsanız bile bir daha video yüklemenize izin verilmiyor. Ve bu engel maksimum 6 ay gibi bir sürede açılıyor.

Birçok sosyal ağın; Facebook’a özel uygulamalar geliştirdiğini daha önceki yazılarımızda duyurmuştuk. Bunlara video siteleri de eklendi. Uzun zamandır video paylaşım siteleri de hem Facebook için video uygulamaları başlattı hem de sitelerine Facebook hesabıyla kolayca üye olunmasını sağladı. Yüzlerce kullanıcının kullandığı bu uygulama ile günde binlerce video izleniyor. Peki izlediğiniz videoların Facebook’taki arkadaşlarınızın da gördüğünü biliyor musunuz? “Biliyoruz canım” dediğinizi duyar gibiyim ama inanın bilmeyenlerin sayısı daha fazla. Facebook’taki arkadaşlarımın “Heyy izlediğin videoyu görüyorum” gibi uyarılarda bulunması, uzun zamandır dikkatimi çekiyor. Ben de onların isyanına kulak vererek bu yazıyı yazma gereği duydum. İzlediğiniz videoların herkes tarafından görünmesini istemiyorsanız bunu engellemenin çok kolay bir yolu var. Yapmanız gereken tek şey Facebook’ta Hesap Ayarları’na girip oradan Uygulamalar’a tıklamak. Ardından Video uygulamasını Düzenle diyerek ister sizin adınıza paylaşım yapılmasını engelleyebilir isterseniz Sizin Adınıza Kimlere Paylaşım Yapılsın seçeneğinden ‘Sadece Ben’ seçeneğini seçebilirsiniz.

Başta izlesene.com olmak üzere birçok video paylaşım sitesinde izlediğiniz videolar, sizin izniniz dışında duvarınızda paylaşılıyor. Bir hatırlatma daha: İzlediğiniz videolar arkadaşlarınıza sizin paylaşımınız gibi açık ve net bir şekilde görülürken, siz bunu ana sayfanızda göremiyorsunuz. Sadece duvarınızda bir satırlık bildirim olarak yayınlanması da gözünüzden kaçmasına neden olabilir.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.